Onder invloed van maatschappelijke ontwikkelingen is de levensstijl van mensen aan snelle veranderingen onderhevig. Doordat mensen te weinig lichaamsbeweging krijgen, is diabetes type 2 – de meest voorkomende vorm van diabetes – bijvoorbeeld aan een zorgwekkend snelle opmars bezig. Het omschakelen naar een gezonde levensstijl kan ziekten als deze op afstand houden.


De grote maatschappelijke invloed op de levensstijl – en daarmee de gezondheid – van mensen is de reden dat er tegenwoordig veel aandacht wordt gegeven aan lifestyle. Speciale magazines en uitzendingen op radio en televisie zoomen hierop in om mensen adviezen te geven om vast te houden aan een gezonde lifestyle. Deze adviezen gaan bijvoorbeeld over eten, drinken en bewegen / sporten. 

Personen die bereid zijn om hun levensstijl te verbeteren, maken hier massaal gebruik van. Bekende persoonlijkheden en beroemdheden vormen voor velen een grote inspiratie om hun levensstijl te verbeteren. In de lifestyle-magazines en -uitzendingen worden deze personen dan ook maar al te graag betrokken. Uit onderzoek is gebleken dat de levensstijl – die wordt beoordeeld op basis van waar de persoon woont, waar hij eet en waar hij winkelt – van deze personen positieve gevolgen heeft voor de gezondheid.

Zit je momenteel thuis zonder werk of spelen er andere zaken dat je niet aan het werk bent? Dan kan een re-integratietrajact uitkomst bieden om weer aan het werk te gaan. Re-integratiebureau Arnhem heeft jaren lange ervaring met het helpen aan een baan.

Comments